Τη Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγουν και πάλι οι επιχειρήσεις εστίασης που διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα εντός και εκτός του καταστήματος. Η διάταξη των χώρων τραπεζοκαθισμάτων και τα μέτρα υγιεινής υπόκεινται σε συγκεκριμένους κανόνες ώστε να μειωθεί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού covid-19.
Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν
- Επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, κινητές μονάδες εστίασης)
- Cafe, bar, αναψυκτήρια
- Επιχειρήσεις παροχής ποτών και λοιπά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τραπεζοκαθίσματα
- Επιχειρήσεις πίστας καρτ
Τεχνικές προδιαγραφές και υποχρεωτικά μέτρα
- Ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας
- Η συνολική ωφέλιμη επιφάνεια είναι το άθροισμα της υπαίθριας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας
- Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος
- Η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια όπου δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα εντός του καταστήματος
- Η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν υφίσταται έστω και μία πλευρά με άνοιγμα σε επαφή με εξωτερικό χώρο
- Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό 80% ή 160% του πλάτους του ανοίγματος
- Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων 0,70 εκ, 1,10 εκ. και 1,70 εκ. ανάλογα τη διάταξη των τραπεζιών
- Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων στο ίδιο τραπέζι είναι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα
- Υφίσταται υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού, ενώ για τους πελάτες ισχύει μόνο σύσταση
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να έχουν οι επιχειρηματίες όσον αναφορά τη λειτουργία της επιχείρησής τους. Θα πρέπει να διαθέτουν πλήρη φάκελο της άδειας / γνωστοποίησης λειτουργίας και σε ισχύ τις απαιτούμενες ανά περίπτωση εγκρίσεις και πιστοποιητικά.
Ανοίξτε / Κατεβάστε τις αναλυτικές οδηγίες
Ανακαλύψτε το πλήρως ανανεωμένο blog μας
www.ERGONblog.gr