ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Official Newsletter

 

 

 

ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

ΧΡΗΣΙΜΑ

 

 

 

 

Βρείτε μας στα Social Media 

Facebook 

 

Linkedin 

 

Twitter 

 

YouTube

Νέα σελίδα για τις τουριστικές μονάδες στην Ελλάδα

hotel-plusΦέτος, παρά την οικονομική και πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, που επικράτησε κυρίως στην καρδιά της καλοκαιρινής σεζόν, οι φετινές εκτιμήσεις αναφέρονται σε νέο ρεκόρ 26 εκατομμυρίων αφίξεων ξένων τουριστών σε σχέση με τα 20 εκατομμύρια της περσινής σεζόν.

Εδώ και ένα περίπου χρόνο, στα πλαίσια του γενικότερου ανασχεδιασμού του τουριστικού προϊόντος, ψηφίστηκε νόμος περί απλούστευσης των διαδικασιών λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Με τον Νόμο αυτό, αρχικά ορίστηκαν τα είδη τουριστικών καταλυμάτων και κάποιες ειδικές μορφές τουρισμού, καθώς και οι διαδικασίες χορήγησης ειδικών σημάτων λειτουργίας (ΕΣΛ). Σύμφωνα λοιπόν με την νέα νομοθεσία τα σήματα λειτουργίας όλων των τουριστικών καταλυμάτων λήγουν αυτοδίκαια την 31/12/2017 και ως εκ τούτου οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ανανέωσή τους.

Με τις νέες υπουργικές αποφάσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα, καθορίστηκαν τελικά και οι νέες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές καταλυμάτων, βάσει των οποίων θα μοριοδοτούνται και θα κατατάσσονται σε κατηγορίες αστέρων ή κλειδιών. Οι νέες προδιαγραφές είναι ευνοϊκότερες από τις προηγούμενες και δίνουν κατά κύριο λόγο έμφαση σε ποιοτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά των καταλυμάτων που τα καθιστούν ελκυστικότερα.

Όσον αφορά τις υφιστάμενες μονάδες, οφείλουν να εναρμονιστούν με τις νέες διατάξεις για τις λειτουργικές προδιαγραφές, ώστε να ανανεώσουν το εν ισχύ σήμα λειτουργίας τους έως το τέλος του 2017. Επιπλέον, για όσους επιχειρηματίες το επιθυμούν, δύνανται να αιτηθούν για τα καταλύματά τους, κατάταξη σε υψηλότερη κατηγορία (αστέρων ή κλειδιών).

Η ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί διαθέτοντας έμπειρα και άρτια καταρτισμένα στελέχη στον τομέα του Τουρισμού, αναλαμβάνει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τουριστικά καταλύματα. Όσον αφορά τα υφιστάμενα καταλύματα αναλαμβάνουμε τόσο την διαδικασία ανανέωσης των παλιών σημάτων λειτουργίας, καθώς και την διαδικασία αναβάθμισης της κατηγορίας τους.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ ή καλέστε στο τηλέφωνο 2310 841656

* Άρθρο του Ελευθέριου Παπαναούμ που δημοσιεύθηε στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Ο Ελ. Παπαναούμ είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός M.Sc. με μεγάλη εμπειρία σε αδειοδοτήσεις και επενδυτικά προγράμματα που αφορούν τουριστικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα και ιδιοκτήτης της ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί