ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Official Newsletter

 

 

 

ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

ΧΡΗΣΙΜΑ

 

 

 

 

Βρείτε μας στα Social Media 

Facebook 

 

Linkedin 

 

Twitter 

 

YouTube

"Ο ρόλος του Μηχανικού ως ειδικός σύμβουλος ασφάλισης" στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης από την ERGON

presentationΤην Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 η Σχολή Πληροφορικής και Πολυτεχνικών Επιστημών και συγκεκριμένα το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, με ακαδημαϊκή υπεύθυνη τη Δρ Σοφία Μαυρίδου, διοργάνωσε επιμορφωτική διάλεξη με θέμα τον ρόλο του Μηχανικού ως ειδικού σύμβουλου ασφάλισης, στο πλαίσιο του προγράμματος "Invited Speakers@AMC".


Ομιλητής της διάλεξης ήταν ο κ. Πέτρος Παπαναούμ, Μηχανολόγος Μηχανικός και Ειδικός Σύμβουλος Ασφάλισης Επιχειρήσεων εκπροσωπώντας την ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί, το μοναδικό Τεχνικό Γραφείο στην Β. Ελλάδα που διαθέτει Μηχανικούς πιστοποιημένους Ασφαλιστικούς Συμβούλους, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής για την ασφάλιση εμπορικών, βιομηχανικών και τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και ιδιωτικών και δημοσίων τεχνικών έργων.

Ο κ. Παπαναούμ αρχικά παρουσίασε στου φοιτητές του Κολλεγίου την ιστορική πορεία της ασφάλισης, το ξεκίνημα της  οποίας χάνεται στα αρχαία χρόνια και φθάνει με ελάχιστες διαφορές στην βασική έννοια μέχρι και σήμερα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "από τότε που υπάρχει η έννοια της οργανωμένης κοινωνίας, υπάρχει και η έννοια της ασφάλισης". Στη συνέχεια, ανέδειξε τον ρόλο που μπορεί να επιτελέσει ο σημερινός Μηχανικός στην σύγχρονη ασφαλιστική αγορά καθώς και το εύρος των κλάδων στους οποίους μπορεί να δραστηριοποιηθεί ο Μηχανικός, είτε ως αποκλιεστική είτε ως παράλληλη δραστηριότητα. Όπως τόνισε ο κ. Παπαναούμ "Ο σύγχρονος Μηχανικός οφείλει να διαφοροποιηθεί και να αντιληφθεί την έννοια των πωλήσεων και του marketing στις υπηρεσίες" και συνέχισε λέγοντας ότι "...ο Μηχανικός πρέπει να κάνει πράξη αυτό που υποδηλώνει η λέξη "Μηχανικός", δηλαδή να μηχανεύεται, να δημιουργεί και όχι να περιορίζεται μόνο σε συνήθη "παραδοσιακά" αντικείμενα". 

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησαν ερωτήσεις και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους φοιτητές του Κολλεγίου που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάτι εντελώς καινούργιο στον χώρο των Μηχανικών. Τη διάλεξη παρακολούθησαν 24 φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Διάφορες φωτογραφίες

metropolitan1 metro2 metro3 metro4 metro5 metro6