ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Official Newsletter

 

 

 

ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

ΧΡΗΣΙΜΑ

 

 

 

 

Βρείτε μας στα Social Media 

Facebook 

 

Linkedin 

 

Twitter 

 

YouTube

Η ανάγκη της ενεργειακής αναβάθμισης των ενεργοβόρων κτιρίων

energeiakh-anakainishΗ ανάγκη της ανακαίνισης κτιρίων υπογραμμίζεται σε εκθεση του Joint Research Centre με τίτλο «Ενεργειακή Ανακαίνιση: Το ατού για μια νέα αρχή για την Ευρώπη. Η ενεργειακή αναβάθμιση αποτελεί πολύ λεπτό τεχνικό και επιστημονικό αντικείμενο που απαιτεί γνώση και εμπειρία.

Η έκθεση που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση Construction 2020, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη συντονισμένης προσπάθειας εξάλειψης των ενεργειακά μη αποδοτικών κτιρίων από το ευρωπαϊκό κτιριακό απόθεμα, προκειμένου να αναπτυχθεί η ευρωπαϊκή οικονομία.

Στην Ελλάδα δυστυχώς το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο σε σχέση με τη μέση κατάσταση της Ε.Ε., γεγονός που οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό στην έλλειψη υποχρεωτικών προδιαγραφών ενεργειακής σχεδίασης των κτιρίων σε περιόδους ανοικοδόμησης μεγάλης κλίμακας, τις δεκαετίες '60, '70 και '80. Από την άλλη πλευρά, η χώρα μας άργησε να προσαρμοστεί με τις κοινοτικές διατάξεις και κανονισμούς ενεργειακής απόδοσης, με αποτέλεσμα να έχουμε και μια νέα γενιά ενεργοβόρων κτιρίων μεταξύ 1990 και 2004 που στερούνται ιδιαίτερων χαρακτηριστικών ενεργειακής σχεδίασης.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων δημιουργεί πολλαπλά οφέλη: Ωφελεί έμμεσα και άμεσα τους ιδιοκτήτες - ενοίκους, ενισχύει την οικονομία και βελτιώνει το ίδιο το περιβάλλον. Η πολιτική που θα αναγκαστεί να ακολουθήσει κάθε κράτος - μέλος της Ε.Ε. θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή όσον αφορά τα ενεργοβόρα κτίρια στα επόμενα χρόνια. Η επιβολή προστίμων σε τέτοια κτίρια θα είναι ένα από τα πιθανά μέτρα που θα προωθήσει η Ε.Ε.. 

 

Από όποια πλευρά κι αν αναγνώσουμε το θέμα των ενεργοβόρων κτιρίων, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισής τους σε αποδεκτά ενεργειακά και περιβαλλοντικά πρότυπα.

 

Πώς μπορεί να επιτευχθεί ενεργειακή αναβάθμιση ενός υφιστάμενου κτιρίου:

1. Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης στις όψεις, την ταράτσα και τις επιφάνειες pilotis

2. Τοποθέτηση υγρομόνωσης στην ταράτσα που την στεγανοποιεί και βελτιώνει την θερμική άνεση στους χώρους που βρίσκονται ακριβώς από κάτω

3. Τοποθέτηση τεντών και κινητών ή σταθερών σκιάστρων στα σημεία των ανοιγμάτων

4. Τακτική συντήρηση ή και αλλαγή κεντρικού συστήματος θέρμανσης από πετρελαίου σε φυσικού αερίου ή τηλεθέρμανσης (στις περιοχές που είναι εφικτό)

5. Αλλαγή των παλαιών κουφωμάτων με νέα ενεργειακού σχεδιασμού

6. Χρήση συσκευών κλιματισμού ενεργειακής κλάσης >Α+

Η λήψη τέτοιων μέτρων αποτελεί συνολική ανακαίνιση του κτιρίου με αποτέλεσμα και την αισθητική του αναβάθμιση. Τα παραπάνω είναι μόνο κάποια από τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου. Το καθένα από αυτά καθώς και πολλές άλλες λύσεις απαιτούν κατάλληλους Μηχανικούς και εξειδικευμένα συνεργεία με σκοπό να επιτύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

Η ERGON Σύμβουλοι Μηχανικοί® διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, ώστε να σας εξασφαλίσει την ενεργειακή και αισθητική βελτίωση τόσο του κτιρίου όσο και ενός μεμονωμένου διαμερίσματος. 

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

2310 841564