ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Official Newsletter

 

 

 

ONLINE ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

ΧΡΗΣΙΜΑ

 

 

 

 

Βρείτε μας στα Social Media 

Facebook 

 

Linkedin 

 

Twitter 

 

YouTube

Ασφάλιση από σεισμό: Ανάγκη για τους Έλληνες ιδιώτες και επιχειρηματίες

seismosΗ χώρα μας θεωρείται σεισμογενής και αυτό το γνωρίζουμε καλά, καθώς σχεδόν κάθε χρόνο έχουμε και έναν μεγάλο σεισμό σε διαφορετική περιοχή. Τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα, οι σεισμοί προκάλεσαν ζημιές ύψους 50 εκ. ευρώ εκ των οποίων ελάχιστες ήταν ασφαλισμένες.

Από αυτό το ποσό, ένα μέρος προσπάθησε (ανεπιτυχώς) να καλύψει το Κράτος μέσω των αποζημιώσεων ενώ το υπόλοιπο ήταν για τους περισσότερους αδύνατον να καλυφθεί με ιδιωτικά κεφάλαια στη εποχή της οικονομικής κρίσης.

Η ασφαλιστική κάλυψη των κατοικιών και των επιχειρήσεων από τις ζημιές που προκαλούνται από τον σεισμό θα έπρεπε να θεωρείται κάτι περισσότερο από αυτονόητη για όλους μας.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια παρέχουν την ασφάλιση από σεισμό και καλύπτουν τις υλικές ζημιές που προκαλούνται στο ασφαλιζόμενο κτίριο και το περιεχόμενό του, τόσο ως επακόλουθο του ίδιου του φαινομένου (άμεσα) όσο και ως επακόλουθο γεγονότος που προκλήθηκε από τον σεισμό (έμμεσα) όπως η πυρκαγιά από σεισμό, καθίζηση, κατολίσθηση εδάφους κ.λπ..

Αυτό που επίσης λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι η ασφάλιση σεισμού (όπως και πολλές άλλες ασφάλειες) κοστίζει πολύ λιγότερο απ' όσο θα φανταζόταν κανείς, αν αναλογιστεί μάλιστα το είδος και το μέγεθος των ζημιών που καλύπτει.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι το ετήσιο κόστος ασφάλισης σεισμού στην ελληνική ασφαλιστική αγορά ξεκινά περίπου από τα 0,80 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ασφαλισμένου κεφαλαίου. Δηλαδή, ένας ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος περίπου 90 τ.μ. μπορεί να το ασφαλίσει από σεισμό με μόλις 80 ευρώ το έτος! Το κόστος διαφοροποιείται ανάλογα την εταιρεία, την τοποθεσία και τυχόν προαιρετικές καλύψεις.

Η κάλυψη σεισμού συνδυάζεται απόλυτα είτε με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιουσίας για κατοικίες είτε με ένα αντίστοιχο Business συμβόλαιο για επιχειρήσεις όλων των κλάδων.

Η ασφαλιστική συνείδηση στους πολίτες, τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες είναι αδιαμφισβήτητα μοχλός ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας και οι λόγοι είναι πολλοί και πολύπλευροι που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο επόμενου άρθρου.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό SofokleousIn.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλείτε στο

2310 841 656